14. syyskuuta 2010

Harmaus tekee hyvää * Grey makes good

Syksy yhdistetään harmauteen. En oikein ymmärrä, onhan luonto syksyllä hyvinkin värikäs. Harmaan näkeminen kyllä tekee hyvää silmille ja sielulle. Ikään kuin se rauhoittaisi hektisen kesämielen valtaamaa mieltä. Viipyilen tässä kuvassa pitkään. Harmaa lato jatkuu ja jatkuu. Yksinäinen tuoli ei kaipaa ketään istujaa.
Viime viikonloppuna poltimme kesän jäänteet pihakokossa taivaan tuuliin. Syyskokko on vahva merkki talven tulemisesta. Polttamalla risut annetaan tilaa lumelle. Melko varmaa on, että ensilumi sataa kuukauden sisällä.
Työelämässä syksy on jo alkanut. Meille sisustustoimittajalle satelee kutsuja yritysten syys- ja talvimallistojen esittely- ja lanseeraustilaisuuksiin. Yksi joulukutsukin on jo tullut! Ensi viikolla Fiskars Home, Altia ja Palace Kämp järjestävät Kämpin Peilisalissa joulukatselmuksen; esittelyssä ovat joulukattaukset ja -viinit. Myös joulupöydän uusin herkku paljastetaan. Jotain tekemistä sillä on Ravenswood Lodi Zinfandelin kanssa. Päättelen, että kyseessä on jouluviini. Kiireisimmät toimittajat ovat jo saaneet joulujututkin tehtyä. Kuvat on otettu jo viime talvena. Kesällä kuvasin itsekin jo ensi kesän juttuja. Oikeastaan tässä työssä ei koskaan voi elää juuri tätä hetkeä.

2 kommenttia:

Ainosofia kirjoitti...

Hei Paula-
ai hitsi tätä bloggeria - kirjoittelin taas pitkääään ja sinne meni bittiavaruuteen kaikki.

Niin - on jännä kun joissakin töissä kuten sinullakin eletään joulunaikaa.

Tiedän yhden kodinkin, jossa tehtiin joulukuvat lehteen heinäkuussa. Hih :)

Kunnosta ja sisusta kirjoitti...

Juu ja sitten talvella kirjoitin kesäkirjaani Kesäkodin lumo. Oli siinä kaivettava fiiliksiä, suljettava silmät ja antauduttava mieli- ja muistikuvien vietäväksi.
Käynpä tuolla Kämpissä ja kerron sitten heti, mitä on tulossa.