23. syyskuuta 2010

Kämpin peilisalissa maistamassa samppanjaa ja katsomassa joulukattauksia

Nyt se sitten on virallisesti avattu: jouluaika. Lehdistö pääsi jo hieman ennakkoon katsomaan, millaisena Altia, Fiskars Home, Hotelli Kämp ja Iittala näkevät joulun. Kovin oli ylellistä: kristallia, kultaa, punaista keramiikkaa, poreilevaa samppanjaa sekä vahvoja punaisia viinejä, joista parhaiten jäi mieleeni Hécula, espanjalainen punaviini, jonka mausta voi löytää viikunaa ja puolukkaa.
Kuka voisi vastustaa aitoa samppanjaa? En minä ainakaan varsinkin kun sain sen nauttimiseen oikeaoppiset neuvot Altian facilitatorilta, Mikael Karttuselta. Hän sanoi, että kuohuviinin voi vaikka kerran kuukaudessa vaihtaa aitoon samppanjaan. Näin ei ainakaan pääse kyllästymään samppanjan makuun. No, ei se toden totta mitään arkijuomaa ole, eikä saakaan olla. Itse voisin kuvitella juovani samppanjaa vain silloin, kun juhla on luksus++ ja silloin, kun juomaan on varaa. Ja yhden kerran siinä välillä...
Arabian Runo-astiat on suunnitellut Heini Riitahuhta. Uusin kuvio on nimeltään Hallamarja. Koristeen aiheen Heini on löytänyt  Arabian tehtaan ja työhuoneensa vieressä kasvavasta pihlajasta.

Muumihahmot koristavat mukeja ja nyt myös laseja. Kannattaa muistaa, että siinä missä lapset, myös aikuiset ovat melkoisia Muumi-faneja. Ainakin itse ilahtuisin, jos saisin joululahjaksi Muumi-juomalasit.

Taika-lautasessa on jouluun sopivia satumaisia kuvioita, lintuja ja eläimiä.
  


Olisiko joulu mitään ilman Birds by Toikka? Tässä Jouliana-linnut valmiina sesonkiin.
Kämpin Peilisalin suuri, lattiasta kattoon ulottuva peili.


Peilisalin katto on kullalla koristeltu.
Lasirivit valmiina kutsuvieraiden käyttöön.
Fasilitator Mikael Karttunen Altiasta tietää samppanjasta paljon enemmän kuin minä. Minä tiedän vain sen, että samppanja on ihanaa ja se on ainoa juoma, jota nainen voi nauttia rumentumatta.
Lousi Roederer Brut Premier on keskitäyteläinen, pirteähappoinen, raikkaan hedelmäinen ja aavistuksen sitruksinen. Arvostettu samppanja-asiantuntija Richard Juhlin ja minä arvioimme Brut Premierin loistavaksi. Hinta 44,90€

6 kommenttia:

Ainosofia kirjoitti...

Heips,

huh-huh kun on luksusta :)

Muumimukien keräilyä harrastetaan meidänkin perheessä ja nytpä näin tuon uudenkin mukin. Kiitos :)

Niin - harvoin tulee nautittua shamppanjaa. Laitanpa tuon merkin ylös jos joskus innostuisi hankkimaan...

Kunnosta ja sisusta kirjoitti...

Ainahan voi vihjata miehelle:)

Ainosofia kirjoitti...

:))) vihjattu on

Kunnosta ja sisusta kirjoitti...

Eräällä hyvin tuntemallani naisporukalla on tapana käydä kerran viikossa Kämpissä samppanja-aamiaisella. Niin viikko kuulemma käynnistyy tai päättyy parhaalla mahdollisella tavalla.
Minun kukkaroni ei ole niin pullea enkä osaa nauttia samppanjasta aamulla.

Ainosofia kirjoitti...

Hih -
samppanja-aamiainen kuulostaa jo liian hyvältä.

Kylläpä olisi mukava kuulua tuollaiseen porukkaan.
Ainakin päivä alkaisi hilpeissä tunnelmissa :)))

arleena kirjoitti...

Tuonne sain myös kutsun, mutta ah tuo matka ei ole kovin lyhyt. Ihana, että sain katsella ja lukea postauksestasi. Kaunista.