24. syyskuuta 2010

Tattipastaa tryffelillä maustettuna

Olen aika kulinaristisella tuulella. Testasin ravintola Pregon Fabianinkadulla Helsingissä. Tilasin tattipastan, joka oli maustettu tryffelillä. Pasta oli al dente, niin kuin kuuluukin. Tatinpalasia oli aika monta, mutta ne olivat yllättävän vetisiä. En kyllä tästä huomauttanut, kun en tiedä, millaisia niiden olisi kuulunut olla. Itse olisin paistanut hieman kuivemmaksi.Tryffelin makua en tunnistanut. Söin aterian kuitenkin hyvällä ruokahalulla.
Kaunista oli, että sain heti tultuani pöytään runsaalla pintasuolalla vahvistettuja leipäsiivuja, jotka olivat rypistetyssä paperipussissa.
Jälkiruoaksi otin tiramisua, italialaisessa ravintolassa kun kerran oltiin. Sitä tuli aika iso pala ihanan kotitekoisen makuisen vadelmahillon kera. Tämä tiramisu ei ollut ylimakeaa tai ylipäätään makeaa. Pidin siitä.
Hinta ei ollut paha (21 e) pastasta, viinitilkasta, tiramisusta ja espressosta.
Leivät tuotiin jännittävässä paperipussissa.
Tattipastaa tryffelillä maustettuna.
Puoliksi syöty tiramisu vadelmahillon kera.

Espresso Italian tyyliin.

Ei kommentteja: