20. tammikuuta 2010

Helmiä, hedelmiä ja simpukankuoria


Helmiä, hedelmiä ja simpukankuoria myydään kaikkialla; rannoilla, toreilla ja katupuodeissa. Ihan sama, mistä ostat. Pääasia, että ostat, sillä hinnat ja tuotteen laatu ovat ihan samat joka paikassa. Hyvä neuvo onkin, että jos Vietnamin-matkallasi miellyt johonkin tuotteeseen, esimerkiksi helmiin, jotka ovat turistin ostopakkolistan ykkössijalla, osta helmet heti, sillä seuraavassa ostospaikassa törmäät vain samanlaisiin helmiin. Hintapyyntö voi olla aluksi 400 000 dongia, mutta jo parin minuutin vatkaamisen jälkeen hinta putoaa yli puolella ja maksat mustista, aidoista (viljellyistä) helmistä/helminauhasta vain 180 000 dongia eli 6,86 euroa. Yhtä hyvin lähtöhinta voi olla neljä, kuusi tai kahdeksan dollaria, josta voi mielihyvin tinkiä.
Voit myös itse seikkailla valkoisilla hiekkarannoilla helmenkalastajan roolissa. Missään muualla maailmassa jalkoihisi eivät aallot tuo yhtä kauniita ja yhtä paljon helmiäistä sisältäviä simpukankuoria. Kirkkaankeltaiset ja liilat simpukankuoret ovat unohtumaton näky. Keräsin epätavallisen kauniita simpukoita matkatuliaisiksi noin pari kiloa.
Helmentapaisia möykkyröitä joissakin kuorissa oli, rapsuttaessa tuskin kuitenkaan löytyy muuta kuin kivettynyttä mutaa...
Helmiä myydään joka puodissa.
Tuulikelloja simpukankuorista.

Mielihedelmääni, rambutania, ostin rantamummolta joka päivä. Hedelmäliha muistuttaa maualtaan mansikan, ananaksen ja kiivin sekoitusta.


Kalasatamasta keräämiäni simpukankuoria kuivumassa huuhtelun jälkeen patiolla. Keräsin simpukoiden sekaan resortin puutarhasta maahan pudonneita temppelikukan tuoksuvia kukkia. Vietnamissa saa kynsienhoidon kolmella eurolla. Tässä esittelen juuri hoidettuja varpaankynsiäni.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Matkakuumeeni nousee näiden kuvien myötä.

Anonyymi kirjoitti...

Eipä ole varpaankynsissä paljoakaan valittamista !

A home far away kirjoitti...

Oh my that looks tropical:)

Hugs Gunilla in Singapore