9. marraskuuta 2010

Pushkin, metro, kaviaari, stroganoff, shampanskoje, Pietari

Sataa lunta. Erikoisen hienolta se näyttää täältä Pietarin ydinkeskustan kattostudiosta katsottuna. Lumihiutaleita hiljalleen sataa maahan lumivalkoiseen...
Eilen sukelsin Pietarin metron uumeniin löytääkseni Pushkinin aseman. Kiersin vahingossa ympyrää, kun en heti hoksannut siirtyä tasolta toiselle. Kyriilisiä kirjaimia on hieman vaikea lukea... Sinisen ja vihreän linjan kautta tie kuitenkin vei oikealle eli liilalle linjalle, josta oikea asema löytyi.
Vaikuttavuus ei ollut yhtä suurta kuin joskus vuosikymmeniä sitten käydessäni, mutta oli kuitenkin. Katsokaa vaikka kuvia.

Maailman kauneimpia metroasemia on ilman muuta Pushkinin asema Pietarissa.
Runoilija Pushkin kuoli 37-vuotiaana Pietarissa.
Pushkinin aseman loistoa.
Iltapäivällä söin myöhäisen luksuslounaan Griboedov-ravintolassa Bolshaya Morskaya 14:ssa Nevsky prospektin sivukadulla. Halusin kaviaaria ja myös sain. Pääruoaksi tilasin georgialaiseen tyyliin valmistettua stroganoffia, jonka makua en voi kuvailla, niin hyvää ruoka oli. Tulista, mutta ei liian, mausteista erotin mm. korianterin.
Tästä lähdetään, menusta.
Kaviaari maistui ihan yhä hyvälle kuin 40 vuotta sitten.

Stroganoffia georgialaiseen tapaan.

Suklaavaahto koristeenaan pähkinöitä ja hedelmä.
Sovjetskoje-samppanja maksaa ruokakaupassa 150 ruplaa eli vajaat 3,5 euroa. Ei paha. Lisää matkaterveisiä saatte lähiaikoina.

Ei kommentteja: