21. joulukuuta 2009

Yllätyksiä ulkona, koristeita sisällä

Lupasin edellisessä kirjoituksessani ottaa lumisia talvikuvia kaupunkipihaltamme Helsingistä. Eilen illalla oli menoa ja joulupakettien vientiä ja kun aamulla päivän valjettua ajattelin kuvata satumaisen valkeaa pihaa, sen täyttivät remonttiporukoiden pakettiautot. Naapurissa on remontti näin joulun alla, ihan kiva...Kuuluu porakoneiden ujellusta ym. mukavaa joulumusiikkia. Minulta taitaa palaa nyt muutakin kuin piparit, mutta naapurin lattioiden kosteusvaurioiden korjaus ei kai katso aikaa eli siitä vain.
Koristelin ennen myräkkää ikkunoittemme alla olevat tuijat joulukuusenkoristeilla. Lumi-kissani käväisi hänkin ulkona tsekkaamassa säätilan. Kuvanottohetkellä tuijat eivät vielä olleet lumisia, mutta nyt ovat. En saa niistä kuitenkaan kuvia tuon pakettiautonäyttelyn takia ennen kuin illalla.
Lähetän tähän niiden tilalle kuvia kukka-asetelmista, jotka itse rakentelin. Nyt ovat muotia valkoiset jouluruusut, jotka oikeasti ovat ihan tavallisia keski-eurooppalaisia perennoja. Kukat voikin istuttaa kukkapenkkiin sitten toukokuussa.
Valkoinen joulutähtikin on aivan hurmaava, jos sen istuttaa esimerkiksi puuvaasiin ja ruman muoviruukun peittää vaikka koristeheinällä, kuten minä tein.
Väkersin myös pienen asetelman maasta löytämistäni kastanjoista, valkosipulista ja valkoisesta hyasintista.
Vielä ehtii tehdä vaikka mitä!







Nautitaan tekemisistä ja ajan kiitävästä hurmasta!

Ei kommentteja: