29. joulukuuta 2009

Kodin pieniä design-esineitä * My small design details at home




Kaupunkiin tullessani huomasin, että minullahan on kotona vaikka kuinka monta design-esinettä. Syy siihen ei ole se, että olisin rikas vaan se, että olen ollut rakas tai ahkera. Olen nimittäin saanut näistä esineistä jokaisen lahjaksi tai vastalahjaksi jostakin avunannosta. Kangasvalaisin on nimeltään Vuolle, jonka on suunnitellut Petri Vainio. Sain valaisimen lahjaksi Sadulta, jota autoin erään lehdistötilaisuuden järjestämisessä.


Takkatulituikun, jossa on ihka-aitoja virolaisia katajanoksia pilkottuna puiksi, sain ystävältäni Ristomatti Ratialta käydessäni juttumatkalla hänen vapaa-ajankodissaan Saarenmaalla. Luonnollisesti Ristomatti on itse suunnitellut tämän kauniin lasisen tuikun.


Paksukainen on nimeltään Anu Pentikin jänskän pyöreä yhden kukan maljakko. Sain Paksukaisen Anulta käydessäni tapaamassa häntä Posiolla ties monennenko kerran. Anu muuten herää joka aamu jo neljän, viiden maissa ja on tehtaalla työn touhussa jo kello kuusi. Kadehdittavaa luomistyötä! Maljakon alla on ystäväni Johanna Oraksen suunnittelema Kalla-koristelautanen. Sain sen Johannalta joululahjaksi muutama vuosi sitten.

I noticed I have many design issues at home. The white lamp is named Vuolle. The designer is Petri Vainio from Finland. The "Fire place" candle is a Ristomatti Ratia design and the flower vase is Paksukainen (Fatboy)  and it is an Anu Pentik design. Under the vase there is a decoration plate painted and designed by Johanna Oras. These designers are famous not only in Finland but all over the world.

1 kommentti:

Kellie Collis kirjoitti...

That first fabric is stunning. xx