7. kesäkuuta 2010

Lehmäparaati Roomassa * The Cowparade in Roma



Niitä tuli yllättäen vastaan rautatieasemalla, sivukaduilla, ravintolan edessä  - ihan missä vain. Siellä missä ihmiset liikkuivat oli myös lehmiä. Lehmäparaati, The Cowparade on lehmistä koottu nykytaiteen näyttely, joka on kiertänyt jo lukuisia suuria kaupunkia New Yorkia myöten.
Sattumaa vai ei, mutta pari vuotta sitten kun olin kesämatkalla Moskovassa, samat lehmät ilahduttivat siellä.
Pidän lehmistä. Niillä on suuret, kauniit silmät, ilmeikäs katse ja ne ovat erittäin uteliaita, työntävät turpansa kiinni iholle ja nuolaisevat karhealla kielellään.
Nämä lehmät ovat taidetta. Mitä tämä taide mahtaa kertoa? Jokainen saa itse sitä miettiä. Minun mielestäni taidelehmät ensin herättävät huomiomme, saavat meidät hyvälle tuulelle, miellyttävät silmäämme ja lopuksi vaativat meitä miettimään, miksi ne ovat olemassa ja miksi ne on tehty. Siinäpä yksi taiteen ydinkysymyksistä.

Seuraavalla kerralla aion esitellä Rooman ihanat ruusut. Next time I'll present beautifull roses in Roma.

4 kommenttia:

Niina K kirjoitti...

Voi että ja vielä kun ne tuotaisiin suomeenkin joku päivä!! Lehmä on niin ihana eläin!! :)

Kunnosta ja sisusta kirjoitti...

Ajattele, pienenä pelkäsin lehmiä, vaikka elin niiden lähellä (olen maalainen). En ymmärtänyt, että ne tulivat lähelle uteliaisuuttaan, eivät vihamielisyydestä.

arleena kirjoitti...

Kauniita lehmiä. Ei näyttänyt Miina Äkkijyrkän lehmiä olevan mukana.
Olisiko tuo lehmäbuumi merkkinä siitä', että haluamme maalle lähemmäs ruokamme alkulähteitä. Sinne missä on verkkaista ja kotoista, elämä hallittavissa.

Anonyymi kirjoitti...

Ainakin Stockmannilta saa ostaa näitä lehmiä pienoismalleina, ja jostain netin kautta näyttäisi löytyvän halvemmalla. Jos siis haluaa kotonakin tätä hauskaa taidetta katsella.terveisin mummeli